Mlatové futbalové ihrisko dostane do nájmu 1. FC Tatran Prešov

05.10.2010 Prešov

Prešov 5. októbra (TASR) – Takzvané mlatové futbalové ihrisko na pravom brehu rieky Torysa na Sídlisku III v Prešove dostane do nájmu spoločnosť 1. FC Tatran Prešov.
Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí prenájom odsúhlasilo ako prípad osobitného zreteľa za účelom rozvoja mládežníckeho športu.
Z prijatého uznesenia vyplýva, že za celú plochu o výmere 10.000 metrov štvorcových bude nájomca mestu platiť ročne 500 eur s tým, že po piatich rokoch sa má cena prenájmu prehodnotiť. Okrem toho do jedného roka od podpísania zmluvy nájomca musí investovať minimálne 34.500 eur do úpravy ihriska. Ďalšou podmienkou je, aby prevádzkovateľ vyhradil časový priestor päť hodín týždenne pre neorganizovanú mládež.
Podľa slov primátora Pavla Hagyariho ihrisko v posledných rokoch chátralo a mesto momentálne nemá v rozpočte dostatok finančných prostriedkov na jeho úpravu a udržiavanie.
\"Prenájom prešiel zatiaľ na dobu päť rokov. Tatran sľúbil, že toto ihrisko bude slúžiť výlučne žiakom, juniorom a dorastencom. Investuje do toho areálu viac ako 30.000 eur a vytvorí sa jeden pekný areál, ktorý bude slúžiť aj občanom Sídliska III, \" povedal po schválení návrhu Hagyari. Dodal, že upravené ihrisko bude prínosom pre mesto a budú tu hrať aj zápasy mládežníckych kolektívov 1. FC Tatran.
 

Vyberte región

mark